خواص افتیمون در طب سنتی و گیاهان دارویی بسیار زیاد است.گیاه افتیمون از گیاهان دارویی بسیار مهم است. کمک به درمان وسواس، جنون، تسکین سردرد، تصفیه خون، تقویت کبد، رفع بی حسی و درمان خواب رفتن اعضای بدن، تقویت نیروی جنسی و درمان زودانزالی از خواص افتیمون است. از مضرات این گیاه میتوان به بروز افسردگی در اثر مصرف زیاد آن اشاره کرد.
تحقیقات نشان می دهد که فلاونوئیدهای آن دارای اثرات استروژن مانند هستند که نقش محافظتی در اسپرم انسان دارد. به عبارت دیگر ، عمل شبیه آندروژن آن می تواند از اندام تولید مثل حیوانات نر محافظت کند ، رشد بیضه و تولید تستوسترون را ترغیب کند و سلول اسپرماتوژنیک را از آسیب اکسیداتیو و آپوپتوز جلوگیری کند.
پس از آنکه مدل های موش از آسیب کبدی مزمن با جوشانده آن تغذیه شدند ، بهبودهای قابل توجهی کاهش یافته آلانین آمینوترانسفراز (ALT) و آسپارتات آمینوترانسفراز (AST) در سرم ، افزایش SOD ، و به طور قابل توجهی آسیب دیدگی بافت کبد کاهش یافته است.
مصرف افتیمون به بهبود افسردگی در افرادی که از داروهای ضد افسردگی نیز استفاده می کنند کمک می کند. طبیعت این گیاه گرم و خشک است از این گیاه به عنوان مسهل در بیماری هایی مانند لقوه و خواب رفتن اعضاء بدن و دردهای مفصلی استفاده می شود. در طب سنتی طریقه مصرف خاصی برای آن توصیه شده است که عینا قید میشود… آنرا نرم کوبید و با آبی که بعد از به جوش آمدن کمی ولرم شده است با شعله غیر مستقیم و خیلی آهسته و طولانی مدت دم بکنید. سپس شیره کشیده و در طول روز به دفعات میل شود.
مصرف منظم افتیمون شامی به بهبود قابل توجه کاهش سطح قند خون ، افزایش توده بدن و افزایش محتوای گلیکوژن منجر می شود. همه نشان می دهد که اثر ضد دیابتی دارد.
بهترین طریقه مصرف گیاه افتیمون این است که مقداری از گیاه خشک شده را در داخل کیسه پارچهای بریزید و آن را بجوشانید. پس از دو جوش، کیسه را از داخل آب خارج کرده و آن را فشار دهید و محلول به دست آمده را استفاده نمایید.
توجه داشته باشید گیاه افتیمون لینتآور است و بایستی به مقدار کم و با احتیاط مصرف شود.
از مهمترین عوارض و مضرات استفاده از افتیمون می توان به موارد زیر اشاره کرد:
خواص تخم شربتی ، خواص خاکشیر ناشتا ، خواص تخم کتان ، خواص بارهنگ در طب سنتی .