خواص بابونه در طب سنتی و گیاهان دارویی بسیار زیاد است. بابونه، از گیاهان دارویی معروف است که چندین جنس دارد و در نقاط مختلف میروید. بوی خوش این گیاه از زمانهای قدیم مورد توجه بوده و در متون پزشکی و دارویی کهن و نیز از نگاه دانشمندان ایران و اسـلام بابونه از جایگاه ویژهای برخوردار بوده و هست.برای مثال در آثار دیوسکوریدوس، جالینوس، ابن سینا، جرجانی و ابن بیطار با بیانهای متفاوت به خواص درمانی بابونه از جمله در بیماریهای دستگاه عصبی، گوارشی و تنفسی اشاره شده است.
بابونه به شکل اسانس، تنتور یا چای به مقابله با استرس کمک می کند و همچنین باعث آرامش می شود. استنشاق بخار بابونه باعث درمان اضطراب و افسردگی عمومی می شود، به همین دلیل، روغن بابونه به عنوان یک ماده محبوب در محصولات آروماتراپی، شمع ها و درمان های مرتبط با حمام مورد استفاده قرار می گیرد. بابونه به صورت عصاره به عنوان یک آرام بخش برای آرامش اعصاب استفاده می شود و اضطراب را کاهش می دهد. بابونه برای تسکین علائم استرس، اضطراب مزمن، کابوس ها، صرع، بی خوابی و انواع بیماری های گوارشی استفاده می شود.
پوکی استخوان از دست دادن تدریجی تراکم استخوان است. این از دست دادن تراکم استخوان خطر شکستگی استخوان و حالت خمیده را افزایش می دهد. در حالی که هرکسی می تواند به پوکی استخوان مبتلا شود ، این شیوع بیشتر در زنان پس از یائسگی دیده می شود. این ممکن است به دلیل اثرات استروژن باشد.
مطالعه ای نشان داد که چای بابونه ممکن است اثرات ضد استروژنی داشته باشد. همچنین به ارتقاء تراکم استخوان کمک می کند ، اما نویسندگان این مطالعه هشدار می دهند که برای اثبات این فایده آشکار ، تحقیقات بیشتری لازم است.
برخی مطالعات نشان می دهد که چای بابونه ممکن است سلولهای سرطانی را هدف قرار دهد ، یا حتی در وهله اول از رشد آن سلول ها جلوگیری کند. با این حال ، تحقیقات تاکنون بی نتیجه است و دانشمندان می گویند برای اثبات ادعای ضد سرطان بابونه به تحقیق بیشتری نیاز است.
برخی مطالعات نشان داده است که چای بابونه می تواند قند خون را در افراد دیابتی کاهش دهد. تحقیقات نشان نمی دهد که بابونه جایگزین مناسبی برای داروهای دیابت است ، اما ممکن است یک مکمل مفید برای درمان های موجود باشد.
به همین ترتیب ، یک مطالعه نشان داد که مصرف مداوم چای بابونه ممکن است از افزایش قند خون جلوگیری کند.
در مصرف بابونه مراقب باشید. مصرف همزمان بابونه با داروهای ضدانعقاد، بنزودیازپین، وارفارین، سیکلوسپورین و به طور کلی داروهای رقیق کننده خون و… و همچنین الکل ممنوع است. مصرف بابونه در بارداری و شیردهی در برخی افراد با آلرژی همراه است و باید از مصرف آن در این دوران اجتناب شود. استفاده از بابونه ممکن است به طور نادر باعث ایجاد واکنش های خفیف آلرژیک شود و در صورت مصرف بیش از اندازه، علائمی چون سردرد، زخم دهانی، ورم چشم، تهوع و استفراغ و تعریق زیاد ایجاد کند.
خواص تخم شربتی ، خواص خاکشیر ناشتا ، خواص تخم کتان ، خواص بارهنگ در طب سنتی .