خواص بومادران در طب سنتی و گیاهان دارویی بسیار زیاد است بو مادران یکی از پر خاصیت ترین گیاهان دارویی است که نام لاتین آن از نام آشیل قهرمان یونانی گرفته شده است و در یونان باستان از آن برای ضد عفونی کردن زخم سربازان در نبردهای طولانی استفاده می شد.
معرفی خواص بومادران در طب سنتی:
نام علمی بومادران ، میلفولیوم، به معنی هزار برگ است که به شاخه های پر برگ بومادران اشاره دارد.
گیاه بومادران اصالتا متعلق به اروپا و آسیای غربی است و به صورت سنتی به عنوان مرهم برای زخم ها استفاده می شده است. این گیاه در آلمان و کشورهای اروپای شمالی نیز استفاده زیادی داشته است و از قدیم الایام در طب سنتی ایران مورد استفاده قرار می گرفته است
گیاه بومادران در طب سنتی برای درمان معده درد، پیشگیری از ابتلا به عفونت و کاهش فشار خون بالا استفاده می شود.
برگ های گیاه بومادران بوی خاصی دارند که کمی تند یا فلفلی هستند, به خصوص وقتی که برای آزاد کردن ترکیبات آروماتیک خرد می شوند. آمریکایی های بومی و بریتانیایی باستانی از این گیاه به طور گسترده ای استفاده می کردند و در طب سنتی چینی نیز تا حد زیادی به عنوان یک ماده سفت کننده و منقبض کننده, وجود دارد با این حال, این گیاه یکی از متنوع ترین و بهترین گیاهان دارویی در التیام طبیعی در سراسر جهان است.
خواص بومادران در طب سنتی برای سلامت قلب :
یکی از خواص بومادران برای سلامت و بهبود ضعف قلب می باشد. این گیاه به دلیل دارا بودن مواد تلخ عطری و تانن بر روی قلب و اعصاب تاثیرات خوبی می گذارد و همچنین در مواردی مانند ضعف قلب، خستگی عمومی، بیماری های عصبی، قلنج های تشنج آور، صرع، هیستری و ورم ماهیچه های دل نتایج موثر و مفیدی می دهد. محققان به این نتیجه رسیده اند که شیره تازه بومادران در آنزین، خواب رفتگی و احساس گرفتگی ناگهانی عضلات مفید و سودمند است.
خواص بومادران در طب سنتی برای انعقاد خون:
این گیاه وقتی استفاده می شود، می تواند لخته شدن خون را تحریک کند و آن را برای آسیب های حاد بسیار ارزشمند می سازد; با این حال, می تواند به عنوان یک رقیق کننده خون در بدن عمل کند, بنابراین باید احتیاط کرد.
خواص بومادران در طب سنتی برای اضطراب:
خواص بومادران در طب سنتی برایکاهش التهاب:
این گیاه برای کاهش التهاب در بخش های مختلف بدن از جمله علایم ورم مفاصل, نقرس و سندروم روده تحریک پذیر استفاده می شده است. هر دو کاربرد موضوعی و خوراکی می تواند به رفع این مشکلات کمک کند. خواص بومادران در طب سنتی برای سلامت دستگاه گوارشی:
گیاه بومادران به تحریک ترشح آنزیم های گوارشی و صفرا معروف است که می تواند روند گوارشی را سرعت بخشیده و علائم یبوست, نفخ معده و اسهال را کاهش دهد.
خواص بومادران در طب سنتی برای فشار خون بالا:
تحقیقات نشان داده است که استفاده منظم از بومادران می تواند به تعدیل فشار خون کمک کند و می تواند خطر ابتلا به آترواسکلروز, حمله قلبی, سکته و بیماری های قلبی را کاهش دهد.
خواص بومادران در طب سنتی برای معده و دستگاه گوارش :
بومادران به دلیل فلاونوئید های موجود در آن دارای خواص ضد درد و ضد اسپاسم طبیعی بوده که می تواند باعث بهبود هضم غذا شود، معده درد را بهبود بخشد، اسهال را درمان کرده و به سلامت دستگاه گوارش کمک کند.
شیوه استفاده از گیاه بومادران :
- می توانید این گیاه را مانند چای دم کنید (۲-۴ گرم) و روزی ۳ فنجان از آن را با عسل بنوشید(۱ تا ۲ قاشق چای خوری از گیاه به ازای هر فنجان آب جوش)
- گل بومادران، تخم گشنیز، بلوط، گل بابونه، زیره کرمان، از هر کدام ۵ گرم به صورت نیم کوب مخلوط نموده، هر روز صبح و شب یک قاشق غذاخوری در یک استکان اب جوش دم کرده، پس از ۲۰ دقیقه صاف کرده بنوشید.
برای رفع خارش شدید، ۵۰ گرم گیاه را در یک حلب آب ریخته و بجوشانید و بدن را با آن بشوئید.
موارد منع مصرف گیاه بومادران :
- خیلی به ندرت پیش می آید که گیاه بومادران سبب ایجاد حساسیت های پوستی شود و استمرار و استفاده مداوم از این گیاه نیز ممکن است حساسیت های پوستی را افزایش دهد.
- در دوران بارداری از این گیاه استفاده نکنید.
- استفاده از روغن این گیاه برای موارد داخلی باید تحت نظر و با تجویز دکتر کارشناس باشد.
سایر مقالات مرتبط :
خواص تخم شربتی ، خواص خاکشیر ناشتا ، خواص تخم کتان ، خواص بارهنگ در طب سنتی .