خواص رزماری در طب سنتی و گیاهان دارویی بسیار زیاد است. رزماری که با نام های رومارن یا اکلیل کوهی هم شناخته می شود. این گیاه گرم و خشک (درجه سه) است.
گیاه رزماری سلامت قلب شما را تضمین میکند. خاصیت آنتی اکسیدانی موجود در گیاه رزماری باعث بهبود گردش خون و رفع گرفتگی عروق خونی میشود؛ درنتیجه شما قلب سالمتری خواهید داشت.
گل و گیاه رزماری ضد آلزایمر است و باعث تقویت حافظه و افزایش قدرت تمرکز میشود. در زمان باستان، یونانیها از این گیاه برای کمک به حافظه و تحریک مغز استفاده میکردند. این گیاه حاوی مواد و روغنهای ضروری است که به افزایش قدرت حافظه و تمرکز ذهن کمک میکند.
اسید کارنوزیک موجود در رزماری، از نورونهای مغز در برابر استرس و فشار بیش از حد محافظت میکند. این اسید ضامن سلامت سلولهای عصبی مغز است. همچنین رایحه درمانی با گیاه، گل و روغن رزماری باعث بهبود عملکرد حافظه و مغز میشود.
در طب سنتی، گل و گیاه رزماری برای مبارزه با قاعدگی و دردهای ناشی از آن، عفونت های ادراری و مثانه ( بیماری شایع در میان خانمها ) بسیار مفید است. این گیاه دردهای کلیه را هم کاهش میدهد.
چای و دمنوش رزماری شما را لاغر میکند. خاصیت ضد هیپروگلیسمی و ضد التهابی موجود در گیاه رزماری باعث چربی سوزی و کاهش وزن میشود. اگر قصد لاغر شدن دارید، این دمنوش را در برنامه و رژیم لاغری خود بگنجانید.
بسیاری از بیماریهای مغزی با رزماری قابل کنترل و درمان است. برگهای رزماری ضد تشنج است؛ چای و دمنوش گیاهی رزماری میتواند حملات ناشی از صرع را کاهش دهد، رزماری ضد اسپاسم عضلانی عمل میکند.
در طول قرنهای گذشته رزماری به عنوان درمان طبیعی میگرن شناخته شده است. افراد مبتلا به سردردهای میگرنی میتوانند مقداری رزماری را در آب بجوشانند سپس با آن بخور دهند.
رزماری نه تنها برای درد میگرن موثر است بلکه روغن این گیاه میتواند به عنوان درمانی طبیعی برای بهبود دردهای التهابی مفاصل و دردهای عضلانی مورد استفاده قرار گیرد.
رزماری دارای دو عنصر ضد التهابی یعنی «اسید کارنوسیک» و «کارنوسل» است. این دو عنصر برای COX-2 که آنزیم ایجاد کننده درد و التهاب در بدن است نقش بازدارنده را بازی میکنند.
رزماری اغلب برای درمان مشکلات گوارشی همچون بهم خوردگی معده، سوء هاضمه و یبوست و مشکلات گوارشی دیگر مورد استفاده قرار گیرد.
گیاه رزماری همچنین موجب تحریک ریشه مو و رشد آن میشود. بررسیها نشان میدهد افرادی که دچار ریزش مو هستند، میتوانند مقداری افشرده این گیاه را روی پوست سر بمالند و سپس سرشان را ماساژ دهند.
مصرف روغن گیاه رزماری به عنوان درمانی طبیعی برای افرادی که گردش خون ضعیف دارند، توصیه میشود هرچند تاکنون هیچ مطالعه علمی برای تایید این تاثیر رزماری انجام نشده است.
گیاه رزماری شستوشو دهنده طبیعی دهان محسوب میشود. برای استفاده از این خاصیت رزماری، مقداری از آن را داخل آب گرم خیس کنید و پس از صاف کردن آن، مایع را داخل دهان شستوشو دهید.
خواص تخم شربتی ، خواص خاکشیر ناشتا ، خواص تخم کتان ، خواص بارهنگ در طب سنتی .